Saturday, January 29, 2011

aku kau nak kembali.pada yang sama jugak tak nak kau kembali.macam mana tu???

untuk awak ellis san.mahu awak kembali pada yang sama tak nak awak kembali
macam mane tu?????
am i so stupido now??
yeahhh,hell yeah
bcoz too much love him
even he dumb me macam sampah
kelakarkan.sumpah korang akan kutuk aku cakap aku the most pempuan bodoh ever an
tapi hakikatnya,kesah pulak aku
cinta katak tu la
babi badak ayam kau
nyah kau dari sini
errrgggghhhhh!!!
gud nite san.
:)  <3

Friday, January 28, 2011

terLUKA,perLUKA,meLUKA

................ :((((((
satu hari sudah pergi
tak dengar khabar
kenapa bermusuh 
hanya kerana bukan citarasanya
biarkan lah berjalan dengan biasa
atau buat tiada berlaku apa
berterus terang saja
tak perlu ungkap kata-kata dusta
yang bukan dari luhur hatinya 
niat menyakitkan itu biasa
salah siapa 
katanya bukan pilihannya
siapa sakitkan siapa
niat menerima
memang susah
jadi sebahagiannya apa
menangis butanya mata
butanya hati
sakitnya jiwa
tertanya-tanya
bila sudahnya
janji penuh janji
dimandikan dan disajikan janji dustanya
marah penuh marahnya
kuatkah tuk memarahi
melepaskan lebih susah dari memunyakannya
kehidupan satu penyeksaan
kematian satu kesenangan
tapi mati didepan orang yang kita sayang nampak lebih baik

siBODOH

Thursday, January 27, 2011

satu CERITA dulu-dulu kala nya

iheratyou,iloveyou,ineedyou,iwontleaveyou
saya tak nak jumpa awak takot semua benda berubah
saya takot awak 'game' saya aje
eh! tak lah,saya terima awak seadanya,as long awak sayang saya
imissyou,iloveyou,urbemine,marryme,iwontchange
saya nak backoff dari idop awak
eh!janganlah sampai macam tu
saya janji tak akan sakitkan hati awak,saya akan jadi 'your guardian angel'
saya akan lindungi awak
malam,malam,call,call,lamalama
saya nyanyi nie tuk awak i'll be your guardian angel dengan lagu paramore
saya suka wak nyanyi sedap
chenta,katak,ketawa,relationship,married
awak dekat mana???
saya tengah beli tiket at LRT nak balik dah
eh!!jangan balik dulu,saya baru sampai nie,alang-alang tu jom lah jumpa
saya segan nak jumpa awak lah
patah balik
jumpa,jumpa,jumpa,senyap,sebabmalu,bukanyataksuka
malam tu saya tunggu awak 'text' atau 'call' sampai tak tidur tunggu
saya 'text' awak
saya tahu keadaan akan berubah lepas kita jumpa,the way kita jumpa saya tahu akan berubah segalanya
tapi saya suka dapat jumpa awk.awak jaga diri,saya sayang awak
saya on 'netbook'
awak remove relation
awak buang gambar,awak block saya
saya nanges sekuat hati saya
penat sayaa tunggu saya tunggu awak jelaskan keadaan sebenarnya
awak tak jawab.awak pergi je sambil awak lupa janji awak
'apa pun jadi saya tak kan tinggalkan awak'
saya tak marah awak sebab tak suka saya
saya tak nak musuh dengan awak
sebab saya sayang awak sangat
saya tahu saya sangat burk depaan mata awak
saya mintak maaf dengan '1st impression' awak terhadap saya
saya harap sangat dapat peluang kedua untuk jumpa awak
awak tak sempat tahu saya yang saya sangat suka awak



bungabusuk :(

Saturday, January 22, 2011

si PENGIKUT blog yang baru si DAUS NOREN :)

OUOOPSSS !! aha.kawan nie.mat daus.sigincu.saya tidak ajar tapi saya mengajak join sahaja.now dia pon dah ade blog jugak.masih freshie.ahahha.kelakar je.yeaahhh!!yang bagus sume kawan2 rapat bakal ade blog and sekarang sume bole share dekat blog je.sekarang sume idea dan rahsia bole kongsi dekat blog .ahahha.tu yang terbaik oke sekarang.nak2 lagi sekarang musim orang tengah tacing sedunia kan.so kalau nak bercerita sekarang senang.suma nya tulis dekat blog.tapi jgn sampai mengaibkan orang lain sudah lah kan.mintak2 di jauhkan sama sekali.mat daus gud luck dengan blog kaw k.promote2 ckit band kaw tu.ahahha :) ke nak aku yang promote :P

si kak FYNN JAMAL :)

saya sangat meminati FYNN JAMAL kerana setiap inci lagu dan kata-katanya.terkadang aku terleka dek suara dan sebutan setiap ayat nya yang penuh makna.dia hanyalah insan biasa tapi sangat unik bagi saya.walaupun saya tak kenal dia even bercakap dengan nya.tapi saya merasakan die seorang idealis yang sangat hebat.kagumi dia serta kata-katanya.seperti lagu 'biar' membuat kan saya sangat menghargai ayah saya dari yang sebelum nya.FYNN JAMAL sangat memberi inspirasi kepada saya.lemahnya jika tak dapat dengar lagunya sehari :)

Friday, January 21, 2011

si pemalas keje tak siap

:) lec. saya ade bagi assignment suruh buat laporan cerita ini.Sumpah susah.laporan jogho aku pun hancur ini kan laskar pelangi nya laporan.di suruh nya mencari mise-en-scene cerita nie lah,terangkan editing yang digunakan dalam filem nie,penggunaan sound die.plot lah.bnyk sebenarnya,
:) 30 page die nak kan.susahkan,susah percaya lah kerana mista rozinor tu susah nak puas dengan hasil keje kite.masa filem jogho kene terangkan maksud watak.terangkan bukan tentang diri watak tu je tapi lambang diri watak tu.tak menanges nak buat.
:) sepuluh kali jugak lah tengok filem jogho tu nak paham kan sebab bahasa nya bukan aku paham.bahasa pattani.nie laskar bahasanya endon.lagi ah bertepuk dahi aku.
cabaran gila bile kene study sume pasal filem sepanjang sem nie.
:) selama nie aku tengok filem tengok je.tak de na kene paham maksud watak kenapa2 sume.
sekarang ape je yang filem aku tengok kene pahamkan dan wat kajian dan barulah laporan,.
bertunkus lumus tul.tapi laporan laskar pelangi tak juga anta dek kerana malas nye membuak buak.
:) tak perlu jadi malas sebab susah sebenarnya.sampai bila pun kite tak taw yang susah kalau nak wat keje senang je kan.bile orang bagi kite keje susah satu ari nanti macaam mane??tak ke bengap jadinya??so salu la positif dan rajin :))


SPUNGEN kahh CASSIE kahh ??

NANCY SPUNGEN kahh ???? CASSIE kahhh ???
actually mereka my 'IDOLA'.penuh dengan sifat2 garang yang cool abes.sape ta kenal nancy kan.shes Women in pgf SID VICIOUS pemain best untuk band SEX PISTOL.Spungen satu2 nye 'objek' yang sangat terkenal dahulu nya dalam sejarah muzik dan fanatik nya pada sex pistol.Spungen pindah ke newyork since die 17tahun lagi.Selalu jd follower band such as Aerosmith,The newyork dolls and Ramones.cool an.die na femes dalam industri muzik so die kene lah berkawan dengan orang yanag ade name.spungen sangat addicted dgn drug.not cool.ahahah
pasal CASSIE pulak.siapa tak kenal penyanyi me and you nie.kecil molek bukan sahaja penyanyi,dia ah model dia lah 'dancer'.dia juga penah berlakon dalam stepUP 2- the streets as sophie donovan.genres for cassie hip hop,r&b and hip hop soul and tak macam spungen yang true sangta punk nye.ahaha

DARAH dan MARUAH

acara MESTI PERGI !! ahahaha. di invite oleh akak VAMP DARK.sbb saya mahu pergi adalah mahu kan exprience lain dari yang lain.ahahha ta saba nye 5/2 nie.
mmi tk tahu lagi sbb ta kenal diorng actually.ta penah dgr name band nie.tp tak salah g mmi tuk tmbah jugak minat pada band lain
tengok keadaan laaa.ehehe.
bak kate kawan saya.band tu HOT sgt mne layak budak tk hot mcm sy g.ahahah
bukan saya yang kata
orang yang kata
maaf ta layan kata2 yang memudaratkan.hnya mendengar saja

MACBETH kah ???


MACBETH ?? yup.yup barusan tadi si jamri r james mengetag gambar di atas tu.yang gambar kasot itu.si pujaan ati saya punya next kasot katenye.minat sudah die at kasot itu.bertungkus lumus tu nak.gud luck la sayang.hope awak dapat beli k.rajin2 sikit diri awk tuh.saya nak jugak MACBETH :)

my abedom :)


my buah pinggang.kami semental.sesaket jiwa.sebabibabi nye.ahahha.
nie lah kekanda ati perawan jantung ati beta.ahahha

senaraiCERITA kesukaan saya :)

  • radit & jani
  • catatan akhir sekolah
  • masih ada cinta
  • serigala terakhir
  • laskar pelangi
  • virgin
  • cinta pertama ( sunny )
buatan indonesia semuanya ya.
bukan tak minat tengok filem buatan malaysia.adakala nya tak salah untuk melihat hasil buatan mereka.even kehidupan negara mereka agak kucar sedikit tapi intipati hasil tangan mereka dalam bidang seni muzik dan perfilemannya bagus2 dong.tabik sikit :)

si buah HATI

si jantung hati saya selamanya.name die SITIFAIQAPUTERI si anak TAJUDDIN.she's the one laaa.sume bnde kami buat bersama.die sentiasa bersama saya.saya sayang die sbb die sayang saya,die si cantek saya.die jantung ati saya.she's like family to me.my best sister :)
khusyuk gila tengok band nie perform.terbaik gila.
nie final perform diorang mase soundstage ari tu.even da lame saya rajin tgk bnyk kali.ahahha.sbb diorang best :)

si merapu die

bila MENTAL menguasai die
betul jadi tak BETUL
bila yang tak salah jadi SALAH
BILA sayang tak jadi sayang
bila INGIN tak jadi ingin
bila kawan TAK jadi kawan
bila  tak jadi BENCI
bila cinta tak jadi CINTA !!

Bila , bila , bila, bila , bila  dan  bila  ???
teruskan kejar BILA 
sampai jadi GILA :)